Golflessen voor beginners

De basis die u legt, wanneer u begint met golfen, bepaalt mede uw verdere plezier in het golfspel. En misschien - als het u er echt goed in bent - wordt het wel uw favoriete sport!
 
Hoe begint u met golfen?
 
De eerste stap heeft u al genomen: door deze website te bezoeken! Rian Tolmeijer is als golfprofessional gelicenseerd door PGAH (Professional Golf Association Holland) om beginnende golfers, zowel individueel als in kleine groepjes, te begeleiden in alle aspecten van het golfspel.
 
Wat kost een golfcursus voor beginnende golfers?
 
Daar is niet direct één antwoord op te geven. De één heeft aan 10 golflessen genoeg, de ander heeft er minimaal 20 nodig. Daarnaast geldt dat als u deel neemt aan een grotere groep (tot 4 personen), de kosten per persoon natuurlijk lager zijn, dan wanneer u privéles neemt. Kijk hier voor een overzicht van de lestarieven.
 
Wat heeft u nodig voor golflessen?
 
Makkelijk zittende kleding en sportschoenen zijn voldoende. Het is beslist niet nodig om voor de eerste 10 lessen eigen golfclubs te kopen. Daarna kunt u Rian's professionele advies vragen.
 
Hoe gaat u van start?
 
In de eerste paar lessen legt Rian uit hoe de eerste belangrijke beweging, de zogenaamde golfswing, werkt. Vanaf de drivingrange, een afgesloten oefenterrein op de golfbaan, volgt u de instructies van Rian. Na enige lessen legt u daarmee een eerste basis voor uw persoonlijke golfswing. Die golfswing zal zich in de loop van de tijd blijven ontwikkelen. Daarnaast leert Rian u hoe u door middel van de juiste bewegingen het golfballetje in verschillende spelsituaties kunt controleren.
 
Kan ik na deze beginnerslessen direct op voor mijn GVB?
 
Nee, voor het Golf Vaardigheids Bewijs, of GVB, dient u naast voldoende praktijk vaardigheden te beschikken over voldoende theoretische kennis van het golfspel.
Meer informatie over het GVB vindt u hier.
 
Ok, ik begrijp het allemaal. Hoe kan ik nu verder?
 
De volgende stap is simpel. Vul het contactformulier in op deze website, en geef aan waar uw voorkeur naar uitgaat (individuele lessen of groepslessen). Rian neemt dan zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.