Pitchen

Het is géén chippen maar ook géén volledige swing. Hierdoor ligt dit spelonderdeel een beetje in een"grijs"gebied, een spelonderdeel waarbij buiten de techniek véél gevoel komt kijken.
 
Beginnend golfer
 
30 meter pitch met een sandwedgeBij het pitchen gebruiken we veelal de pitchingwedge of sandwedge, golfclubs met een grotere hellingshoek welke uw golfbal een hogere en kortere balvlucht geven.
U krijgt hier als beginnend golfer veelvuldig mee te maken tijdens het spelen op de baan. U heeft namelijk nog niet de afstand en de richting van uw volledige swing, dus slagen, onder controle.
Oefen dan ook uw halve swing met regelmaat, hiermee vangt u twee vliegen in een "klap", de basis voor uw volledige swing en het pitchen.
 
"Zelfs de topspelers hebben moeite met 55 meter"
 
Ervaren golfer
 
Er zijn meerdere pitch technieken, vraag hier eens naar tijdens een les, het kan u veel slagen gaan schelen.
De clubkeuze bij het pitchen is sterk afhankelijk van de ligging van uw bal, de gesteldheid van de green en de pin positie. Pitcht u met een lagere balvlucht en een beetje "check" of wordt het "carry" tot bij de vlag?
 
"Goed coursemanagement kan het pitchen tijdens een ronde aanzienlijk makkelijker maken."
 

Submenu - golfslagen // Pitchen
Putten » Chippen » Pitchen » Bunker » Swing »

Golf vind ik een super leuke sport, dit komt zeker doordat ik goed les krijg en zie dat het steeds beter gaat. Ik heb in mijn leven meerdere sporten beoefend, maar ik ging altijd met veel tegenzin en moeite naar de trainingen/lessen (als ik al ging). Met heel veel plezier ga ik echter naar de golflessen van Rian. Het zijn intensieve, maar leuke lessen. Met veel vertrouwen ga ik binnenkort voor mijn GVB!
Referentie - Lydia van Hees