De bunkerslag

Eén van de meest gevreesde slagen op de golfbaan is voor veel golfers de bunkerslag. Deze hindernis komt u echter vaak tegen, golfbaan architecten zijn er dol op. Tijd om uw bunkervrees te overwinnen, het is simpeler dan u denkt!
 
Beginnende golfer
 
Bunkerslag door Rian
De hoofdreden voor het wisselende succes is dat u nog niet, met de sandwedge, op de juiste plaats ten opzichte van de bal, het zand weet te raken.
Naarmate uw swing en techniek zich verder ontwikkelen zult u ervaren dat de bunkerslag steeds makkelijker wordt.
De bunker, beter een "vriend" dan een "vijand" op de golfbaan, want u komt hem heel vaak tegen!
 
Ervaren golfer
 
U heeft een constante swing ontwikkeld in de loop der jaren. Succesvol de bunker uit zit in het constante raakpunt van uw clubblad ten opzichte van de bal en de snelheid van uw clubblad.
Door de juiste balposities en clubblad snelheid correct toe te passen, is iedere ligging die u tegenkomt in de bunker ineens makkelijk. Op speciaal verzoek heb ik dit seizoen de cursus "Blij de bunker in en uit" op het programma gezet. Zie uw scores verbeteren omdat u met vol vertrouwen iedere bunker in en uit stapt.
 
" U hoeft nu eindelijk eens een keer de bal niet perfect te raken, wat een feest!"

De bunkerslag in beeld

Hieronder ziet u een fotoreeks van een trainingsessie van Kees Manger (HCP 28) met Rian.
 
De onderstaande reeks geeft een incorrect raakpunt weer: het raakpunt ligt te ver achter de bal, hierdoor teveel zand, daardoor onvoldoende voorwaartse snelheid, gevolg bal komt de bunker niet uit.  


In de volgende reeks is het raakpunt correct. Door de juiste volgorde van bewegen, onderlichaam leidt, wordt de bal samen met de juiste hoeveelheid zand gelift. Kees kan hierdoor met clubblad snelheid zijn bunkerslagen de juiste afstand en hoogte gaan geven. Een geslaagde aanval op de pin!


Meer weten over de bunkerslag?

Rian Tolmeijer, die bekend staat als één van de betere bunkerspelers, wil zijn bunker specialiteiten graag met u delen. Neem gerust eens vrijblijvend contact met Rian op voor meer informatie en we verzekeren u dat ook u binnenkort van uw bunkerangst verlost zult zijn!

Submenu - golfslagen // Bunker
Putten » Chippen » Pitchen » Bunker » Swing »

Vandaag werd de bunker van mijn vooroordeel verlost. Door de juiste stand, hoeveelheid zand, vooral de volle slag, blijken er goede mogelijkheden om de pin aan te vallen. Het verkregen plezier zal het oefenen zeker doen toenemen.
Dank je wel, Rian!
Referentie - Kees Manger (hcp 28)