Golfles ervaren golfers

Herkent u het volgende: U golft al een tijdje, maar blijft hangen op hetzelfde niveau. Met uw korte ijzers slaat u prima, maar met uw langere ijzers en houten sliced u de bal. U haalt onvoldoende voordeel uit uw korte spel, waardoor u slagen verliest.
 
Hieronder bespreken we enkele veel voorkomende problemen van gevorderde golfers, die door Rian verholpen kunnen worden. Essentieel hierbij is dat Rian zich uitsluitend richt op dat deel van uw golfswing of -spel wat correctie nodig heeft. Uw golfroutine blijft dus gehandhaafd!
 
Constante swing / balvlucht
 
Het uitgangspunt van het golfspel is van A (de afslagplaats) naar B (de hole) te slaan in zo min mogelijk slagen. Een constante swing cq. balvlucht bereikt u door consequent te blijven swingen en niet door na iedere andere gewenste balvlucht uw swing weer aan te passen. Zijn uw afwijkingen echter te groot naar links of rechts en kost dit u slagen dan wordt het tijd voor actie.
 
Chip en Pitch problemen
 
Ik hoef u niet meer te vertellen dat u met uw korte spel uw scores op de baan kunt verbeteren. Toch zie ik dagelijks nog velen van u stoeien met chippen en pitchen. Wist u dat een verbetering van het korte spel de druk van uw slagen naar de green afhaalt? Het vergroot namelijk uw doel, de green, en vereenvoudigt uw putten. Ontdek uw korte spel handicap. Onder aan de pagina kunt u een Dave Pelz kort spel test downloaden.
 
De Bunker
 
Er zijn rondes waar u geen bunker ziet en rondes waar u ze allemaal tegenkomt. Goed bunkerspel is niet zo moeilijk als u een constante swing heeft. Ligt u er liever voor of erin? Meeste leerlingen antwoorden ervoor, terwijl u meer controle over het eindresultaat heeft vanuit de bunker!
 
Heeft u te maken met één van deze of andere spel problemen, schroom dan niet, en neem contact met mij op. Het alternatief is dat u zo eindeloos lang gaat experimenteren met uw swing, dat het haast onmogelijk is een constante golfswing te behouden.

Korte spel handicap

De Dave Pelz korte spel handicap test.
 
Een bijzonder leuke manier om eens te checken hoe goed uw korte spel nu daadwerkelijk is!
De test is zowel voor het putten als het chippen. Succes.