Chippen

Een fantastisch mooi spelonderdeel. Chippen vergt creativiteit, visie en geeft veel voldoening als alle voorbereidingen leiden tot het gewenste resultaat.
 
Beginnende golfer
 
Rian chipt hier met een ijzer 9De problemen die u ondervindt bij het chippen zijn een
gevolg van het feit dat u eigenlijk een verkeerd beeld heeft van het chippen. De balvlucht die u wenst en daaruit voortvloeiende beweging passen niet bij elkaar.
Om beter te gaan leren chippen, is het dus essentieel, om te begrijpen dat wat het balletje doet of moet doen, gevolg is: van de beweging die u maakt, en niet andersom!
 
"Gouden regel, speel laag als het laag kan en alleen hóóg als het hoog moet"
 
Ervaren golfer
 
Het belang van goed kunnen chippen wordt nog weleens onderschat. Hoe beter u chipt, hoe makkelijker uw slagen naar de green worden.
Afstand controle bij het chippen is vaak het grootste probleem. Uw techniek en clubkeuze bepalen het succes. Chippen en pitchen zijn 2 totaal verschillende bewegingen, ze hebben niet voor niets een verschillende benaming.
 
Routine
 
See it: Visualiseer hoe u de bal wilt gaan spelen.
Feel it:
Maak een proefswing zodat u voelt met welke beweging u deze slag moet uitvoeren.
Trust it:
Vertrouw erop dat u dat ook kunt.
DO IT: Doe wat u net hebt geprogrameerd, dus hetzelfde al uw proefswing.
 
Video-les chippen
 
Een chip-les met ondersteuning van video doet wonderen! U zult verbaasd staan hoe snel u voortuitgang boekt.
 
"De bal en beelden liegen niet"
 

Submenu - golfslagen // Chippen
Putten » Chippen » Pitchen » Bunker » Swing »

Al een tijdje lessen we (echtpaar van rond de 50) bijna wekelijks bij Rian. Rode draad is dat we leren golfen. Logisch zou je denken, want daar kom je voor. Maar bij Rian werkt dat net even anders. Hij hanteert geen starre technische methodes uit een boekje om je klaar te stomen voor het GVB. Het gaat om de essentie en vooral ook om zelfvertrouwen. Zijn jarenlange ervaring vertaalt zich in logische en praktische tips. Op een ontspannen, maar vooral ook gezellige en leuke, manier zoeken we naar hoe het zou moeten. Maar als het niet kan zoals het moet, dan gaat het zoals het kan!

Referentie - Anne-Marie Ververs